Opleidingen

Er worden 4 verschillende opleidingen aangeboden die worden afgesloten met een theorie-examen. Voor twee opleidingen worden daarnaast criteriumgerichte interviews afgenomen. De Stichting Opleidingen Contractcatering organiseert deze examens en is verantwoordelijk voor de controle.

Er zijn twee mogelijkheden om een opleiding te volgen:
• bij uw eigen werkgever:
Een aantal cateringbedrijven verzorgt de opleiding voor hun werknemers. Informeer hiernaar bij uw eigen werkgever.

• bij een opleidingsinstituut:
Verschillende opleidingsinstituten bieden de opleidingen aan. Dit kan een ROC zijn of een particulier scholingsinstituut. Neem contact met ons op als u op zoek bent naar een opleider die ervaring heeft met het geven van OCC-opleidingen.

FNV Catering heeft in juni 2016 een artikel geplaatst in de Horeca Info over een drietal medewerkers die met succes een OCC-diploma hebben behaald. Klik hier om het artikel te lezen op pagina 16.

Examentraject

Het examentraject verloopt via OCC-online, een digitaal examenvolgsysteem. Bent u opleider? Dan is het mogelijk om een organisatiebeheerder aan te wijzen. De organisatiebeheerder kan zelf de deelnemers in het systeem importeren. OCC ontvangt hiervan een bevestiging en activeert de deelnemers. Vervolgens ontvangt u de inloggegevens voor de deelnemers.
Wanneer er nog geen organisatiebeheerder is aangewezen, neem dan contact op met OCC.

Leerdoelenmatrix en toetsmatrijs

In de examenenveloppe vindt u per opleiding de leerdoelenmatrix en toetsmatrijs. De leerdoelenmatrix geeft per module een overzicht van de kennis en vaardigheiden die in de opleiding aan de orde komen. Rondom deze onderwerpen is het opleidingsmateriaal geschreven en voor de trainer is  het een hulpmiddel om het trainingsprogramma samen te stellen.
Vanuit deze leerdoelen is de toetsmatrijs gemaakt. De matrijs is een hulpmiddel om aan te geven welke onderdelen van de leerstof en welk gedrag in een examen aan de orde komen. Door het gebruik van een toetsmatrijs worden de examenopdrachten over de gehele lesstof verdeeld. Het examen geeft daardoor een betrouwbaar beeld van het niveau van de cursist als beginnend beroepsbeoefenaar.