Praktijkopleider

De Praktijkopleider begeleidt stagiairs, die voor hun opleiding praktijkervaring opdoen op een cateringlocatie. Naast de vakinhoudelijke competenties beschikt de Praktijkopleider ook over kennis en vaardigheden die nodig zijn om een stagiair te begeleiden.

De opleiding voor Praktijkopleider is gemaakt op basis van het kwalificatiedossier Praktijkopleider 2013. Het examen valt onder toezicht van de Examenkamer, waarmee de onafhankelijkheid en een goede organisatie van het examen is gegarandeerd.

Let op!

Op 25 augustus 2016 is het profiel Praktijkopleider aangepast en vastgesteld door het SBB. In het gewijzigde profiel is het werkproces "Blijft zichzelf ontwikkelen" vervallen. OCC vindt het echter van belang dat een Praktijkopleider, net zoals iedere andere werknemer in de branche, zich blijft ontwikkelen. OCC heeft er daarom voor gekozen dat dit werkproces deel blijft uitmaken van het examen voor Praktijkopleider.

Het opleidingsmateriaal kunt u vinden op Trefpuntcatering. Ook bij deze opleiding maakt OCC gebruik van OCC-online, een digitaal examenvolgsysteem. Hierin staan de opdrachten die u tijdens de opleiding moet maken. De opleider beoordeelt de uitwerking van de opdrachten op vooraf omschreven criteria. Wanneer alle opdrachten zijn uitgevoerd, heeft de cursist laten zien hoe hij gedurende verschillende fasen een gekozen stagiair heeft begeleid. Vanaf de werving tot en met de beoordeling. U sluit de opleiding af met een theorie-examen, een competentiescan en een criteriumgericht interview. OCC werkt met persoonsgecertificeerde assessoren.

Met deze manier van examineren slaagt OCC erin een competentiegerichte opleiding af te sluiten met competentiegerichte examens. Deze examenvorm sluit aan bij de examenmethodiek voor de Cateringbeheerder.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van OCC.